Кірянов Усс

 

29 cічня в Кам'янській ДЮСШ № 3 пройшов рейтинговий турнір з сьогі (японські шахи).

Змагання були проведені в рамках підготовки до чемпіонату світу і Європи ESC/WOSC–2017, який пройде в Києві 3-6 серпня нинішнього року. П'ятеро спортсменів-кам'янчан грали за коловою системою. Контроль часу 20 хвилин + 1 хвилина бейомі на партію. В результаті турнір виграв Едуард Либа, який набрав чотири очка. Друге-четверте місця поділили Микола Усс, Дмитро Кір'янов і новачок Ігор Крікент у яких в активі по два очка. Не набравши жодного очка, замкнув турнірну таблицю ще один новачок Станіслав Шандига. За правилами Федерації Європейських сьогі асоціацій (FESA) всі спортсмени, які грають вперше, отримують по одному балу в свій рейтинг. Як повідомив голова Кам'янської федерації сьогі Едуард Либа, наступного тижня він отримає із Києва рейтинговий лист уже з обрахованими данними. Так що там вже будуть інші цифри. А на чемпіонат світу і Європи в Київ поїдуть крім нього ще Микола Усс і Дмитро Кір'янов. Крім індивідуальних виступів наші спортсмени зіграють ще й в командному заліку.

Кожної неділі спортсмени-сьогісти Кам'янського проводять тренувальны змагання. Якщо в когось виникне бажання приєднатися до них, навчитись грати в цю стародавню логічну гру, дзвоніть по телефону 0984880961 (Едуард Либа).

Либа Едік

Едуард Либа 

РЕЙТИНГ СЬОГІСТІВ КАМ'ЯНСЬКОГО

Либа Едуард (1287 очків)
Усс Микола (992)
Кір'янов Дмитро (852)
Крікент Ігор (1)
Шандига Станіслав (1)

СПРАВКА
Сьогі – це стародавня японська гра шахового напрямку, в перекладі з японської "гра генералів", яка є невід’ємною частиною японської культури. Чемпіонат Європи з сьогі (ESC) проводиться з 1985 року, а відкрита світова першість (WOSC) з 2000 року. Всесвітній та всеєвропейський чемпіонат ESC/WOSC – основна і найбільш очікувана подія в світі сьогі, яка збирає найсильніших гравців з усього світу. Федерація Європейських сьогі асоціацій (FESA) визначає найсильнішого гравця Європи (ESC) серед представників європейського континенту, а також дає можливість взяти участь в рамках WOSC гравцям з усього світу.

Текст Віктора КУЛЕНКА.

На головному фото: В зустрічі Кір`янов - Усс перемогу отримав останній.